Het was op 1 januari 1920 dat het dorp Vriezenveen officieel verrijkt werd met een muziekvereniging: De Vriezenveense Harmonie. De muziekkapel van toen is inmiddels uitgegroeid tot een bloeiende vereniging van zo’n tweehonderd leden met een symfonisch blaasorkest en een slagwerkensemble die behoren tot de top van de Nederlandse amateurorkesten, twee opleidingsorkesten, een tweede slagwerkgroep en een eigen opleidingsinstituut. Gedurende de afgelopen eeuw heeft de Vriezenveense Harmonie altijd een verbindende rol gehad in het dorp. En ook nu, honderd-en-een jaar later, bekleedt de muziekvereniging nog altijd een centrale plaats in de gehele Vriezenveense gemeenschap.

De Vriezenveense Harmonie weerspiegelt, zoals vele dorpsmuziekverenigingen, de ziel van het dorp. De leden vormen een afspiegeling van het veelkleurige palet aan inwoners van het dorp. Wanneer wij samen muziek maken verdwijnen individuele verschillen en vormen wij met onze klanken een eenheid. De Vriezenveense Harmonie vormt ook in het dorp een verbindende schakel tussen verschillende mensen en organisaties. We dragen met muziekeducatie bij aan het welzijn van jong en oud en spelen een centrale rol bij nationale feestdagen en lokale evenementen. Wat er ook gebeurt in het dorp: de Vriezenveense Harmonie is d’r altied bie!

Ter ere van ons honderd-en-één jarig jubileum bieden wij onze gemeenschap een groots muziektheaterspektakel aan waarin onze dorpsgeschiedenis centraal staat. Wie wij nu zijn als individu, vereniging en dorp komt voort uit wie wij vroeger waren. Laten we samen ons verleden bekijken, en zo leren over het heden. Harmonie! is een evenement voor en door Vriezenveen. Een spektakel waar iedereen van kan genieten en met trots over zal napraten.

Het was op 1 januari 1920 dat het dorp Vriezenveen officieel verrijkt werd met een muziekvereniging: de Vriezenveense Harmonie. De muziekkapel van toen is inmiddels uitgegroeid tot een bloeiende vereniging van zo’n tweehonderd leden met een symfonisch blaasorkest en een slagwerkgroep die behoren tot de top van de Nederlandse amateurorkesten, twee opleidingsorkesten, een tweede slagwerkgroep en een eigen opleidingsinstituut. Gedurende de afgelopen eeuw heeft de Vriezenveense Harmonie altijd een verbindende rol gehad in het dorp. En ook nu, honderd jaar later, bekleedt de muziekvereniging nog altijd een centrale plaats in de gehele Vriezenveense gemeenschap.

Ter ere van ons honderd-en-één jarig jubileum bieden wij onze gemeenschap een groots muziektheaterspektakel aan waarin onze dorpsgeschiedenis centraal staat. Wie wij nu zijn, als individu, vereniging en dorp, komt voort uit wie wij vroeger waren. Laten we samen ons verleden bekijken, en zo leren over het heden. Harmonie! is een evenement voor en door Vriezenveen. Een spektakel waarover iedereen van kan genieten en met trots over zal napraten.