De makers

Ineke de Geus

producent& Regie

Ineke de Geus, gepassioneerd theatermaakster in de amateurmusicalsector. Regisseur en uitvoerend producent bij vijf gezelschappen in Noord-Holland en Gelderland. Daarnaast werkt ze voor verschillende locatieprojecten op het gebied van muziektheater, zoals Podiumspektakel Harderwijk en nu Harmonie! in Vriezenveen.

Laurens ten Den

Script & liedteksten

Laurens ten Den is een allround theatermaker: acteur, regisseur en schrijver. Bij het grote publiek werd hij het meest bekend door zijn rol als Hein Bode in Van Jonge Leu en Oale Groond, waarvan hij ook dialogenschrijver, vertaler en eindredacteur was. Maar zijn theaterwerk is zeer divers: voor jong en oud, van klassiek tot pop, van slapstick tot poëzie en van Shakespeare tot boerenrevue. Laurens schreef o.a. ‘Het Verzet Kraakt’ en hertaalde ‘Stork’ en ‘Hannah van Hendrik’. En speciaal voor de Vriezenveense Harmonie dook hij in de geschiedenis van ons lintdorp. 

Foto: Erik Schaddelee

Erik van de Kolk

Dirigent

Erik van de Kolk is dirigent en artistiek leider van de Vriezenveense Harmonie. Daarnaast is hij dirigent bij Emergo Castricum en het Gelders Fanfare Orkest, en bekleedt hij rollen als gast-dirigent bij verschillende amateur- en professionele gezelschappen in binnen- en buitenland.  

Marinus de Graaf

Decor & dramaturgie

Marinus de Graaf ontwierp de decors voor veel sprookjesmusicals, o.a. Roodkapje, Hans & Grietje, De Kleine Zeemeermin en Belle & Het Beest voor Van Hoorne Entertainment en Assepoester, Doornroosje en Sneeuwwitje voor Deep Bridge (BE). Daarnaast heeft hij artwork, animaties en/of decorontwerpen gemaakt voor Kinderpretpark Julianatoren, Dolfinarium Harderwijk en Bobbejaanland alsmede voor theatershows als Rocky Over The Rainbow, Cartoon Network Live, Madagascar Live, Musicals Gone Mad en Addicted To Blues: Billie Holiday de musical.

Diane Ranselaar

Koordirigent

Diane zingt, speelt piano en is dirigent van vijf pop- en gospelkoren door heel Nederland. Ze is geboren en getogen in Enschede, waar ze afstudeerde aan het conservatorium. Daar leidde ze ook verschillende koren, o.a. bij Kaliber Kunstenschool. Tegenwoordig woont ze in Amersfoort met haar man Wolter en zoontje Ties en werkt ze als koordirigent mee aan de nieuwste musical over het leven van Johan Cruijff, 14 de Musical. 

Vriezenveense Harmonie

Het projectteam

De drijvende kracht achter dit project is het projectteam van de Vriezenveense Harmonie, bestaande uit Bas Borsje, Gido Drent, Erika Bijlsma-Steen, Arjen Muis, Lies Rubingh en Esther Huitema.

Comité van Aanbeveling

De heer ir. A.P. (Andries) Heidema – Commissaris van de Koning in de provincie Overijssel voorzitter 
De heer L.B. (Bernard) Kobes – voormalig gemeenteraadslid en waarnemend burgemeester gemeente Twenterand en oud-voetballer DETO 
Mevrouw drs. A.S. (Sabine) Uitslag – geboren en getogen Vriezenveense, oud-Kamerlid, zorgstrateeg, presentatrice, zangeres en DOS-aanhanger 
De heer H.R.G. (Erik) Kobes – oud-voorzitter en spelend lid Vriezenveense Harmonie, gemeenteraadslid Twenterand en DETO (maar komt ook bij DOS) 
De heer A.B.L. (Arjan) Lemans – directeur Leemans groep (DETO) 
Mevrouw K. (Kristina) Odenhamn – lid Cultuur Platform Twenterand, voormalig combinatiefunctionaris onderwijs-cultuur Twenterand, cultuurcoach Rijssen-Holten 
Mevrouw R. (Renate) Eggengoor – Adviseur Marketing & Communicatie en secretaris Business Club DETO (DETO)